GEMEX proizvodi i puni prirodnu izvorsku vodu BISTRICA. Društvo smo iz kategorije malih i srednjih preduzeća.


Voda BISTRICA naše je blago i ponos!

Proizvodi se ukupno 7 (sedam) artikala, od toga 4 (četiri) artikla negazirane prirodne izvorske vode i 3 (tri) artikla gazirane prirodne izvorske vode. Artikli su upakirani u PET nepovratnu ambalažu. Zastupljena su sljedeća
pakovanja: 0,33 lit., 0,50 lit., 1,50 lit. i 5,00 lit. 
Kao društveno i ekološki osviješteno društvo svoju proizvodnju, između ostalog, baziramo na zapošljavanju osoba sa invaliditetom (OSI), te bez emisije bilo kakvih štetnih gasova i otpadnih voda.

Univerzalno snabdijevanje ispravnom vodom za piće po pristupačnoj cijeni nalaže investicije u adekvatnu infrastrukturu, sanitarne objekte i unapređenje higijene na svim nivoima. I to postižimo! Jer važno je znati da su zaštita i
obnavljanje ekosistema koji su povezani sa vodom, kao što su: šume, planine, močvare i rijeke, neophodni imati vodu i za generacije koje dolaze nakon nas.

PRIRODA IMA ODGOVOR!

Priroda ima odgovor na sva naša pitanja i naša nadanja. Tako se u njenim njedrima stvara se jedna od najljepših kreacija, tako jednostavna a opet savršena i mistična. Jer voda i život su nerazdvojan ali savršen par. Zato
njegujemo ljubav i poštovanje.
Ispod ovih naših prelijepih bosanskih planina, duboko ispod zemaljske kože, ona je skrivena, prirodna, stidna kao najljepša djevojka, bistra i rosom probuđena. To je Bistrica. Prirodna izvorska voda.

SVJETSKA PRIZNANJA

Bistrica  je voda koja je među prvim iz Bosne i Hercegovine nagrađivana brončanom medaljom za kvalitetu na jednom od najznačajnijih svjetskih sajmova voda u američkom Berkeley Springsu.
Nagrada na „Berkeley Springs International Water Tasting Awards“, West Virginia USA potvrda je našeg uspjeha i recepta održivosti.

Voda Bistrica je visokokvalitetna voda za piće sa odličnim sastavom i idealno alkalna jer ima istu PH vrijednost kao i ljudska krv.
Konzumiranje alkalne vode u periodu 3 do 6 mjeseci može da snizi nivo holesterola, glukoze u krvi, krvnog pritiska, te donosi nam mnoge druge beneficije. Zato se poslužimo ovim darom naše prirode.

KUPUJMO DOMAĆE

Najbolja voda je ona koja se pije neposredno nakon punjenja, a to ćemo postići konzumiranjem domaćih proizvoda. Kupovinom domaćih proizvoda jačamo našu ekonomiju i državu.

Postoje mnoge studije koje su dokazale da alkalne vode mogu da snize nivo holesterola, glukoze u krvi i krvnog pritiska. Također učinkovito neutralizira želučane kiseline i pepsin te smanjuje rizik od demencije i kognitivnog
propadanja. Preporučuje se aktivnim i rekreativnim sportistima i jako je dobar partner dok trčite, vozite biciklo ili dok ste u fitnes centru.

Bistrica je tehnološki besprijekorno pažena

Ova voda je zaista savršeni dar prirode i kao takav donosimo Vam ga bez ikakvih prepravki ili dodataka. Jedini tehnološki procesi koji se primjenjuju su mehaničko filtriranje vode i sterilizacija UV zrakama. Na putu iz prirode
do vašeg stola trudimo se donijeti Vam nepromijenjenu vodu u punom svom raskošu.

Bistrica je vjekovima čuvana

Bistrica je poznata iz davnih i najljepših priča historije. U narodu su je zvali zlatonosni potok jer se iz pijeska ove rijeke ispiralo zlato još od doba Rimljana pa sve do srednjeg vijeka. Bistrica je još iz davnina značila
bogatstvo  i materijalno i duhovno jer voda je krv zemlje, rijeke su njene vene  a Bistrica je njihova kraljica.
Duboko ispod zemlje ona je vjekovima čuvana, skrivena u stijenama, zaštićena u prkosnim njedrima bosanskih planina kao dijete u čvrstom zagrljaju majke. Bistrica je simbol ljubavi, plodnosti, života jer u njenom imenu skrivena je tajna, kristalno čista i bistra. Voda koja  ima sposobnost odnijeti sve tuge, ispuniti dušu pozitivnim i novim nadama, ona je ogledalo i život se ogleda u njoj. To je Bistrica. Naša voda.


KONTAKT

Podružnica Moja manufaktura

Pajić Polje bb

70 240 Gornji Vakuf-Uskoplje

Tel./fax: +387 30 276 500